Wat is een Egg Barbecue?

Barbecueën en grillen is een leuke bezigheid. Een van de meest populaire en veelzijdige keuzes is de Egg bbq. Deze speciale grill is heel bijzonder omdat het nieuwe technologie combineert met ambachtelijk vakmanschap. Hierdoor wordt het nog fijner om te barbecueën. Maar wat weet jij nou precies over deze nieuwe barbecue? Lees verder om er meer over te weten te komen! 

Geschiedenis van de egg barbecue

Lang geleden, meer dan dertig jaar geleden, werd de eerste kamado-grill uitgevonden. Een kamado is een oude Japanse houtskooloven die heel goed warmte vasthoudt en de warmte gelijkmatig verdeelt. In de jaren zeventig bracht een Amerikaanse ondernemer genaamd Ed Fisher een keramische kamado naar de Verenigde Staten en startte het bedrijf Big Green Egg. Dit was het begin van de moderne Egg barbecue zoals we die nu kennen.

Ontwerp en constructie

De Egg barbecue ziet er anders uit dan andere barbecues vanwege zijn ei-vormige ontwerp. Het belangrijkste materiaal waarvan de Egg is gemaakt, is keramiek. Dat is een speciaal soort materiaal dat heel goed warmte vasthoudt. Hierdoor blijft de warmte in de barbecue en kun je de temperatuur precies regelen. De buitenkant van de Egg heeft een speciale laag glazuur, waardoor hij sterk is en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Voordelen van een Egg barbecue

De Egg barbecue kan de temperatuur heel precies regelen omdat hij is gemaakt van keramiek en speciale luchtopeningen heeft. Hierdoor kun je zowel langzaam roken als snel grillen en bakken. De keramische wanden houden de warmte goed vast, dus je hebt minder houtskool nodig en kunt langdurig koken zonder steeds de temperatuur te controleren. Je kunt ook veel verschillende gerechten maken, zoals grillen, roken, bakken en braden, zelfs pizza’s! De Egg is stevig gebouwd van hoogwaardig keramiek en kan tegen hoge temperaturen en slecht weer, dus je kunt er lang plezier van hebben.

Gebruiksgemak en accessoires

De Egg barbecue is heel makkelijk te gebruiken, zelfs als je nog niet zoveel ervaring hebt. Je kunt de temperatuur eenvoudig aanpassen dankzij het ontwerp met luchtstroomregeling. En er zijn handige extra’s die het koken nog gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld de ConvEGGtor, die ervoor zorgt dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en perfect is voor het roken van vlees of het bereiden van delicate gerechten zoals vis. Met een gietijzeren rooster krijg je mooie grillstrepen op je vlees en het verdeelt de warmte goed. Wil je pizza bakken? Gebruik dan een pizzasteen voor een knapperige korst. Als je meer ruimte nodig hebt op het rooster, kun je een vergroter gebruiken. En na het koken wordt het opruimen makkelijker gemaakt met een aspook. Deze grill is echt de moeite waard!

Aanbevolen artikelen